Pagina 5 ~ Castelul Peles
O capodopera de arta, un monument istoric - Castelul Peles… Cu o arhitectura destul de sofisticata, castelul a fost considerat a fi unul dintre cele mai importante destinatii turistice din Romania si Europa. Construirea acestuia s-a impus pentru a constitui un loc de ralaxare a regelui Carol I si ulterior pentru descendentii acestuia.
Istoria Castelului este intr-adevar una destul de sinuoasa, temelia sa fiind pusa in anul 1873 si finalizat in anul 1914. Daca ii analizam arhitectura interioara si cea exterioara vom putea observa bun-gust si eleganta necesara dinastiilor monarhice.
Situat in Sinaia, la aproximativ 44 kilometri de Brasov, Castelul Peles a fost construit avandu-i ca arhitecti pe Johannes Schultz si Karel Liman. Locul amplasarii sale marcheaza un peisaj de basm, fiind inconjurate de paduri si de creste muntoase. Se spune ca in 1866, principele Carol I se afla in vizita in regiunile ce inconjurau Brasovul si, vazand frumusetile locului, s-a hotarat sa il construiasca in aceste regiuni desprinse parca din Rai.
Constructia nu a fost una usoara intrucat albiile raurilor, alunecarile de teren si vitregiile vremii pare ca s-au pus drept obstacol. Daca ne gandim la amplasament vom putea sa ne imaginam cat efort s-a putut depune pentru ridicarea fundatiei, tinand cont de terenul nu tocmai neted. In acelasi timp cu demararea lucrarilor s-a trecut si la construirea unui castel mai mic ca dimensiuni, Pelisor, in imediata apropiere, pastrand acelasi stil arhitectural ca si al castelului mai mare. Nu trebuie sa uitam ca Pelisorul a devenit resedinta lui Ferdinand I si a reginei Maria de Romania.
http://turismuldinromania.xhost.ro/castelul_peles_.html
Pagina 5 ~ Alte saloane din aceeasi categorie:
Planul inclinatCetatea ZanelorBalta DraculuiSalina TurdaGradina BotanicCatedrala Romano-CatolicaCatedrala OrtodoxaCascada CiucasBiserica de sub LacTurnul AlbTampaStrada SforiiPoarta EcaterineiCetatea BrasovBiserica NagraBastionul GraftBasionul FierarilorPestera Izvorul TausoarelorPasul TihutaGhetarul de la Scarisoara