Pagina 18 ~ Ruinele cetatii feudale Mehadia
Primul care a semnalat existenta castrului (de fapt a ruinelor sale) de la Mehadia - a fost Aloisius Fernandius conte de Marsigli, prin anul 1690. El a notat pozitia ruinelor antice si a desenat planul unei fortificatii cu turnuri rotunde la colturi si cu o poarta dispusa pe latura de est a castrului de la Mehadia.
Totodata era redat in apropiere planul unei cetati feudale aflata deja in ruina, situata pe dealul de la est de castru. Pe la anul 1829, protopopul Nicolae Stoica de Hateg, localnic de origine din Mehadia aminteste din nou ruinele cetatii romane, in care el insusi a descoperit material arheologic si epigrafic.
http://turismuldinromania.xhost.ro/ruinele_cetatii_feudale_mehadia.html
Pagina 18 ~ Alte saloane din aceeasi categorie:
Trasee, excursii in transilvania si nu numai!SiriuVacanta in CorfuSatul Ardeluta-TarcauComuna HumulestiComuna Zanesti judetul NeamtComuna Podoleni judetul NeamtRedal Expert SRL ofera servicii de rent a car si spalatorie in BucurestiHoinari prin Lumebilete de avion 2008Turism, VacanteROCRITOUR - Inchirieri de microbuzeVacanta de neuitat...cu buget redus: Campingul Rovies din insula Evia, GreciaLungSiLatCOSMMO TRAVEL - Rezervari hoteliere on-lineCazare Pensiuni , Cazare Hoteluri , Cazare VileImpresii de calatorieCalatoriiNordicTours.roCompara si alege cele mai ieftine bilete de avion si hotele