Pagina 7 ~ Ruinele cetatii feudale Mehadia
Primul care a semnalat existenta castrului (de fapt a ruinelor sale) de la Mehadia - a fost Aloisius Fernandius conte de Marsigli, prin anul 1690. El a notat pozitia ruinelor antice si a desenat planul unei fortificatii cu turnuri rotunde la colturi si cu o poarta dispusa pe latura de est a castrului de la Mehadia.
Totodata era redat in apropiere planul unei cetati feudale aflata deja in ruina, situata pe dealul de la est de castru. Pe la anul 1829, protopopul Nicolae Stoica de Hateg, localnic de origine din Mehadia aminteste din nou ruinele cetatii romane, in care el insusi a descoperit material arheologic si epigrafic.
http://turismuldinromania.xhost.ro/ruinele_cetatii_feudale_mehadia.html
Pagina 7 ~ Alte saloane din aceeasi categorie:
Biserica de lemn PoianaBarajul DriduBalta IalomiteiBaile AmaraTurnul CeasornicaruluiRuinele Cetatii MedievaleBiserica Adormirii Maicii DomnuluiTurnul ChindieiCascada ObarsieiBabele din BucegiRezervatia naturala de la CiocanestiBalta de la SarulestiVulcanii NoroiosiTabara de sculptura de la MaguraManastirea CiolanuFocurile ViiParcul HerastrauParcul CismigiuMuzeul SatuluiCastelul lui Vlad Tepes